Vuosi 2018 on hiljalleen päättymässä ja monissa perheissä valmistutaan joulun viettoon. Niin ikään Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n asukasneuvoston ja asukastoimikuntien aktiivijäsenet Taru Kockberg, Niina Ekman ja Anri Kamppinen hiljentyvät viettämään joulua perheidensä parissa. Hiljaiseloa kestää kuitenkin vain hetken, sillä vuoden vaihtuessa on taas aika toimia ja suunnata katse kohti tulevaa vuotta.

Taru Kockberg, Niina Ekman ja Anri Kamppinen

Taru Kockberg, Niina Ekman ja Anri Kamppinen ovat aktiivisesti mukana asukastoiminnassa.

Ennen uusia askareita on kuitenkin hetki aikaa juhlia. Anri ja Niina järjestävät omissa taloyhtiöissään uutena vuotena perinteiset avoimet ovet, joihin koko taloyhtiön väki on tervetullut. Yhteisissä uuden vuoden juhlissa syödään perinteisiä uuden vuoden herkkuja, ammutaan raketteja ja nautitaan yhteisestä hetkestä naapureiden kanssa. ”Yhteiset juhlat ovat olleet pidettyjä”, sanovat naiset. Tarmokkaat naiset ovat kuluvien vuosien aikana järjestäneet niin yhteisiä grillaushetkiä, pikkujouluja kuin kudontailtojakin. Anrin taloyhtiöön on varustettu kerhotila, jossa asukkaat voivat pelailla erilaisia pelejä, askarrella tai vain viettää yhteistä aikaa kahvikupin äärellä. ”Joskus uusia asukkaita saattaa aristaa tulla mukaan yhteiseen toimintaan, mutta taloyhtiöiden yhteisiin tapahtumiin ovat todellakin kaikki tervetulleita. On vain kiva tavata uusia naapureita”, sanoo Nina iloisesti. Naiset toivovatkin, että useampi asukas lähtisi rohkeasti mukaan asukastoimikuntien toimintaan. Erityisesti miehiä kaivattaisiin lisää.

Taru Kockberg, Anri Kamppinen ja Niina Ekman pelaamassa pöytälätkää taloyhtiön kerhotilassa

Anrin taloyhtiön kerhotilassa on erilaisia pelejä asukkaiden käyttöön.

Yhteistoiminta on paitsi mukava tapa tutustua naapureihin, se myös luo turvallisuutta sekä yhteisöllisyyden tuntua. Asukastoimikuntien järjestämästä toiminnasta on myös konkreettista hyötyä. ”Kun esimerkiksi pihat siistitään ja kunnostetaan yhdessä asukkaiden kanssa talkoovoimin eikä tarvitse tilata huoltoyhtiötä hoitamaan asioita, näkyy se myös jokaisen vuokrassa”, muistuttaa Taru. Yhdessä tekemällä voi myös löytää uusia ystäviä. Anri, Taru ja Niina ovat vuosien varrella tulleet toisilleen tutuiksi ja yhteistä juteltavaa riittää aina, kun naiset tapaavat. ”Meidät taidettiin valita näihin tehtäviin tämän sosiaalisuuden puolesta”, sanovat naiset nauraen.

Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n asukastoiminnasta saat lisätietoa täältä. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan asukastoimikuntien toimintaan!