Kesä ja kesäloma ovat monelle irtioton aikaa. Arki saa hetkeksi syrjäytyä ja päivät kuluvat auringosta ja lämmöstä nauttien. Kepeässä kesähuumassa ei välttämättä tule mietittyä omaa taloutta ja sitä mihin oikeasti on varaa. Tehdään heräteostoksia ja yhtäkkiä laskut lähtevätkin kasaantumaan. Talouden ollessa tiukoilla joku saattaa miettiä, että vuokranmaksu on asia, jonka voi hoitaa joskus myöhemmin, vaikka näinhän se ei ole.

Laki velvoittaa maksamaan vuokran eräpäivänä, eikä tätä päivämäärää voi muuttaa. Lohjan Vuokra-asunnoilla vuokranmaksun eräpäivä on kuukauden 5. päivä. Vuokralaskun asukas saa heti muuttaessaan asuntoonsa ja vuokra tarkistetaan vuosittain. Uusi vuokralaskukooste lähetetään asukkaalle aina tarkistuksen yhteydessä. Mikäli maksua ei ole suoritettu ajallaan, lähetämme asukkaalle perintäkirjeen, johon on lisätty viisi euroa maksumuistutuskuluja. Jos vuokra jätetään perintäkirjeistä huolimatta toistuvasti maksamatta, ryhdytään vuokraa perimään oikeusteitse ja asukasta uhkaa vuokrasopimuksen irtisanominen. Tämä on kaikkien kannalta ikävä tilanne.

Näin voit varmistaa, että vuokra tulee maksettua ajallaan:

-Tee pankin kanssa suoraveloitus- tai maksupalvelusopimus
-Mikäli olet oikeutettu asumistukeen, ohjaa se suoraan vuokranantajan tilille
-Maksa vuokra eräpäivään mennessä
-Vuokran voi maksaa myös etukäteen

Maksaessasi vuokran, muista aina käyttää viitenumeroa!

Jos kuitenkin näyttää siltä, että vuokranmaksusi viivästyy, ota heti yhteyttä Lova:n vuokranvalvojaan ja sovi siitä, miten hoidat asian. Tarvittaessa vuokravalvonta ohjaa sinut asumisneuvojan luo maksusuunnitelman laatimista varten. Maksusuunnitelma ja siinä pysyminen helpottaa taloutesi hallintaa sekä edesauttaa järkevää taloudenpitoa myös tulevaisuudessa.

Vuokranvalvojamme tavoitat:
vuokravalvonta@nulllova.fi
p. 044 386 1152 tai 044 386 1154

Asumisneuvojan tavoitat:
asumisneuvoja@nulllova.fi
p.044 374 0404