Keväällä alkanut Männistönkatu 7:n linjasaneeraus etenee kovaa vauhtia. Työt ovat sujuneet niin jouhevasti, että aikataulussa ollaan jopa reilusti suunniteltua edellä. Näillä näkymin valmista tulee jo elokuun alussa, vaikka alun perin remontin arveltiin kestävän lokakuuhun asti. ”Kaikki on sujunut niin mallikkaasti, että pystymme painamaan nyt heinäkuunkin täysipainotteisesti töitä”, kertoo valvoja Juha Tikkala Rakennuttajapalvelu Tikkalasta.

Remontin yhteydessä sinivalkoiseksi maalatut käytävän seinät

Käytävien ja yhteistilojen seinät saavat remontin myötä uuden sinivalkoisen ilmeen.

Männistönkadun linjasaneeraus on mittava, sillä kaikki kiinteistön käyttövesiputket uusitaan ja pesutilat remontoidaan. Kaikkiaan 23 asunnon pesuhuoneet uudistetaan täysin; lattioiden sekä seinien laatoitus uusitaan, ja seinät laatoitetaan kauttaaltaan. Alakatot uusitaan samalla, kun uudet käyttövesiputket asennetaan pesutiloihin. Lisäksi jokaiseen pesuhuoneeseen asennetaan suihkuseinä sekä pyyhekuivain, ja vanhat kalusteet puretaan uusien tieltä. Kaikkiin asuntoihin asennetaan myös määräysten mukaiset vesimittarit, joiden kautta asukkaat voivat seurata huoneistokohtaista veden käyttöä. Kun huoneistokohtaiset korjaukset on saatu valmiiksi, remontoidaan vielä asukkaiden yhteinen pesutupa sekä saunaosasto.

Asunnon remontoitu pesuhuone

Pesuhuoneiden pinnat hohtavat uutuuttaan remontin jäljiltä.

Männistönkatu 7:n kiinteistö on rakennettu vuonna 1967 ja taloyhtiössä on kaikkiaan 39 asuntoa. Linjasaneerauksen rakennuttajatehtävistä vastaa Rakennuttajapalvelu Tikkala Oy, ARK-suunnittelusta Arkkitehtitoimisto Yrjö J. Warvas Oy, LVI-suunnittelusta LVI-insinööritoimisto Rosenberg ja sähkösuunnittelusta Suunnittelutekniikka Kitula Oy.